Ga naar de inhoud

Haytime

Contact: 06-543 957 56 | info@haytime.nl

De waarheid achter de populaire uitspraak: druk, druk, druk

Hoe gaat het met je? Goed! , druk ,druk, druk…. dat is fijn om te horen ……en weer DOOR ! Een van de meest gehoorde zinnen in een veilig en vooral oppervlakkig gesprek tussen bekenden.We weten dat allemaal en toch doen we er aan mee .Waarom  eigenlijk?

 • Ten eerste vanwege de ( foute )perceptie dat je wel druk moet zijn.Of tenminste moet doen als je erbij wilt horen.
 • Ten tweede vind je zelf dat je alle ballen probleemloos in de lucht moet kunnen houden. Gezin, familie, vrienden, sport, werk ,studie etc.
 • Ten derde wil je anderen laten zien dat je succesvol bent. Succesvolle mensen zijn immers altijd  druk, druk, druk.
 • Tenslotte levert het je ook wat op; zolang je maar laat zien dat je eigenlijk (te) druk bent hoef je ook geen echte en oprechte keuzes te maken. Maar wat kost het jou?

 1. Je verbrandt je tijd  aan allerlei dingen,zaken,taken,mensen die eigenlijk voor jou niet belangrijk zijn.
 2. Door ‘ je ziet toch dat ik druk ben ‘ stel je geen prioriteiten.En doe je jezelf en diegene die wel belangrijk voor je zijn ( en waar je gelukkig van wordt ) vreselijk tekort.
 3. Door lang er op deze manier door te gaan verandert de druk in stress. Stress leidt tot spanning en onbalans. Uiteindelijk bereik je een Burn-out.

Wat kan je daar zelf aan doen ?

 • Stel jezelf de eerlijke vraag of je gelukkig bent. Met wat je doet, waar en hoe je leeft en met wie.
 • Maak tijd voor datgene en diegene die je lief is.
 • Het werk dat je doet, past dat bij je. Ben je tevreden met de hoeveelheid tijd die je op je werk doorbrengt.  Word je vrolijk en energiek van de collega’s, leidinggevende en sfeer.
 • Zorg goed voor jezelf. Gewicht,beweging en voeding zijn enorm belangrijk.

Ruim 1 miljoen mensen hebben moeite om zich al ‘multi taskend ‘staande te houden.Zij ondervinden dagelijks stressklachten en zijn doodop als ze thuis komen van het werk.

Het goede nieuws is dat er binnen Haytime veel bekend is over vergroten van vitaliteit. En het verminderen van stress en burn-out. Neem gerust telefonisch contact op of stuur een mailtje. Er is meer mogelijk dan je denkt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *