Ga naar de inhoud

Haytime

Contact: 06-543 957 56 | info@haytime.nl

Helweek: 7 dagen die je leven veranderen

In zijn boek beschrijft mijn “vakbroeder” Erik Bertrand Larssen (Erik is mental trainer) hoe je in 7 dagen, in één (hel)week je leven kunt veranderen en alles beter kunt doen in 2015.
Met een dergelijke uitspraak heb je meteen mijn aandacht. Ik heb niet geaarzeld, het boek gekocht en direct besloten het programma te doorlopen.
Met een knipoog naar de training van de Noorse special forces laat Larssen je gedurende 7 opeenvolgende dagen, van maandagochtend 05.00 tot zondagavond 22.00 opdrachten vervullen. In deze periode zal je je oude ik vervangen door een betere,bewustere versie van jezelf, zo belooft hij!
zandloperHet gaat hierbij niet om hogere wiskunde, maar om bewustwording, het leven te begrijpen en alles eruit te halen wat er voor jou inzit.Het gaat er volgens Larssen niet om dat je absoluut de beste bent, maar dat jij op je best bent.Het is immers jouw definitie van succes die telt.
Tot zover geen gekke dingen. Ik raak niet van slag als het belang van doelen stellen benadrukt wordt,als ik mijn goede en slechte gewoonten mag noteren en ook niet als gesteld wordt dat bewustwording van gewoontes essentieel is als we onszelf willen verbeteren. Want dat klopt allemaal. Ook de impact van mindset en juiste focus,slechts één ding tegelijk ondernemen, het plannen van tijd (time management) en het gegeven dat je je kunt stretchen door dingen te doen die buiten je comfort zone liggen zijn voor mij onbetwistbaar.
Het relativeren, rust nemen en de innerlijke dialoog maken het verhaal compleet.
Maar, slechts een kleine maar, Larssen heeft mij noch in dit boek, noch tijdens het doorlopen van het programma ( waarbij ook nog een nachtje wordt doorgewerkt en je meer dan 40 uur wakker blijft, ervan kunnen overtuigen dat je binnen 1 week je gewoonten ( blijvend) kunt veranderen.Daar is toch echt een betere voorbereiding en een andere /langere begeleiding voor nodig. Voor het overige een aansprekend boek waardoor je even een extra shot energie en adrenaline in je lijf stopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *