Ga naar de inhoud

Haytime

Contact: 06-543 957 56 | info@haytime.nl

Het zijn niet de gebeurtenissen die bepalend zijn

Het zijn niet de gebeurtenissen die bepalend zijn, maar wel de manier waarop je hiermee omgaat. Een veel bekende en ook veel gehoorde one liner.

mt-sample-backgroundOnderstaand verhaal heeft mijn ogen in elk geval geopend en is een enorme inspiratiebron in situaties waarvan je denkt : ” dit komt nooit meer goed”.

Helen Keller werd in 1880 geboren in Amerika. Toen ze 19 maanden oud was werd ze zowel blind als doof door een hersenvliesontsteking.Door haar omgeving werd Helen gezien als zwaar gehandicapt… Aan haar lot overgelaten leefde ze jaren in haar eigen donkere en hopeloze wereld, tot ze op 7 jarige leeftijd opgevangen werd door  Anne Sullivan.Deze ondernemende lerares vond een methode om met Helen te communiceren door letters in haar handpalm te spellen.

Door niet bij de pakken neer te gaan zitten en een oneindig geloof in eigen kunnen, vastberadenheid en doorzettingsvermogen – en ondanks de sociale obstakels van die tijd- werd Helen een van de meest succesvolle vrouwen ter wereld.

Begeleid door Anne Sullivan reisde Helen Keller de wereld over en voerde campagne voor burgerrechten en wereldvrede. Ze sprak maar liefst 7 talen en kreeg diverse onderscheidingen ( o.a. Harvard ).

Ik realiseer me dat dit een bijzonder levensverhaal is. Helen zocht en vond haar geluk door een positieve houding, door op zoek te gaan naar haar mogelijkheden en niet door zich neer te leggen bij beperkingen en onmogelijkheden…

Ik wens u dezelfde wijsheid en kracht toe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *