Ga naar de inhoud

Haytime

Contact: 06-543 957 56 | info@haytime.nl

Management Stuff, het einde van verandermanagement

Met een sierlijke boog belandt het bekende magazine (…piep) op mijn bureau. Boordevol met de nieuwste management stuff, het einde van verandermanagement.
Een voor een sla ik de pagina’s om en scan ik de tekst.Ingegeven door de twijfel of dit wel de nieuwe uitgave is, controleer ik nog maar eens de voorpagina. Gek toch dat je steeds weer hoopt een eye opener te treffen, een soort van missing link die je nu echt de weg naar de heilige graal wijst.
Helaas, het zijn de inmiddels uitgemolken termen die blijven vechten om aandacht: samenwerken, glazen plafond, talloze varianten van leiderschap, teamcohesie , agile managen etc etc.
Maar dan zie ik het in een split second… EEN NIEUW INZICHT: we kunnen nu veranderingstrajecten gaan versnellen!
zandloper
En werkt dat dan?
Nee natuurlijk werkt dat niet. Om de simpele reden dat er niets verandert door er alleen maar over te praten of te schrijven.
Waarnemen en aansturen leidt alleen tot een tijdelijke confirmatie aan het ” boze oog”.
Wij veranderen alleen wanneer we zelf als individu een tastbare, concrete en urgente reden zien om het anders te doen.wanneer de continu├»teit van de baan op het spel staat, wanneer er op korte termijn een beloning – in welke vorm ook- voor het individu of het (directe ) team te behalen is, wanneer de gezondheid vraagt om maatregelen. Ja dan zijn we bereid tot veranderen, hoe groter de winst/bedreiging hoe sneller we worden.En daar is op zich helmaal niets mis mee!
Mijn advies : laten we nu eens stoppen met het lezen over hoe het (theoretisch gezien ) moet, en laten we gewoon gaan doen.Met elkaar in gesprek,gewoon als mens tot mens. Daar is echt geen verandermanager voor nodig! Wel een bepaalde instelling en aanpak, maar die laat zich niet zo eenvoudig op papier vastleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *