Ga naar de inhoud

Haytime

Contact: 06-543 957 56 | info@haytime.nl

Terugblik op 2015

U heeft de Haytime blog gemist in de laatste maanden van 2015. En nee, dit betekent niet dat de activiteiten zijn gestaakt omdat er te weinig inspiratie was. Integendeel….. De gebeurtenissen van het laatste jaar hebben zo veel impact dat we wel 20 blogs hadden kunnen schrijven.En deze keer niet vanuit het business oogpunt en ook niet doorspekt met do en don’t en allerlei andere one-liners, spreuken en wijsheden. Zeker, u kunt er altijd uw voordeel mee doen en natuurlijk , het leven gaat door, wat er ook gebeurt…..

Maar toch, met mij zullen ook anderen zich afgevraagd hebben of dit een tijd is om over je werk, inkomen, vermogen , groei, verdienmodel, concurrentievoordeel , ondernemen,ontwikkeling ,onze welvaart, scoren, winnen etc. te schrijven.

Wat bereik je ermee als je weer eens een ” like ” geeft op het verhaal van een ander omdat je dan zakelijk gezien weer opgemerkt wordt. Het zegt immers niets over jouw talent ? Wat heeft het voor zin om over de neergang van het Nederlands voetbalelftal te schrijven – zou wel een mooi artikel over onbesproken leiderschap opleveren – , als je op het journaal de enorme stroom van vluchtelingen Europa binnen ziet komen. Met verschillende regeringsleiders die geen enkel idee hebben hoe dit te reguleren,beheren, te sturen en te integreren? De aanslagen in Parijs hebben velen van ons in shock gebracht, het tumult met de jaarwisseling in Keulen zet de wereld op de kop. Waarom zouden we ons nu nog druk maken over diversiteit in het hogere kader, wanneer 100 km verderop vrouwen zo massaal en schaamteloos lastig gevallen worden? De teloorgang van organisaties die decennia bepalend waren en het toenemen van de werkeloosheid:  heeft het dan nog zin om een blog te schrijven over duurzame inzetbaarheid en een leven lang fit?

Toch gaan wij de pen weer ter hand nemen.Met een grote mate van dankbaarheid voor die dingen die wel goed zijn gegaan. Want daar komt toch de drive,energie en levensvreugde vandaan. Met nieuwe inzichten over innovatief ondernemen, het belang van moderne en toekomstige  verdienmodellen, met dag coach,welkom aanpakker, vitaliteit, samenwerkingsvormen etc. Wordt vervolgd dus…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *